Cellulosaisolering är ett smart val

Cellulosaisolering eller lösullsisolering är ett smart val. Cellulosaisolering för renovering är till exempel ett sätt att använda det på. Denna typ av isoleringsmaterial används vanligtvis för att isolera byggnader, speciellt tak och väggar. Det går att använda det på flera sätt. Till exempel är det bra för att isolera väggar med. Då blåser man in detta material i väggutrymmen för att fylla utrymmet mellan väggarna och förbättra isoleringen. Det kan bidra till att minska värmeförluster och förbättra energieffektiviteten i byggnaden.

Ett annat sätt att använda lösullen på är som takisolering. Då applicerar man det i takutrymmen. Det för att minska värmeöverföring genom taket. Det gör att byggnaden hålls varmare på vintern och svalare på sommaren.

Satsa på lösullsisolering

Lösullsisolering eller cellulosaisolering går även använda i golv. Det läggs då under golvet för att förhindra värmeöverföring mellan våningsplan samt att det även förbättrar ljudisoleringen. Du har många fördelar med att använda denna typ av isolering. Det har mycket goda isolerings-egenskaper. Du kan därmed minska värmeförluster på ett bra sätt. Det är ett enkelt sätt att sänka energikostnaderna och öka energieffektiviteten i byggnaden.

Lösullsisolering tillverkas vanligtvis av återvunnet papper eller träfiber så det är ett miljövänligt val av isolering. Dessutom är det säkert eftersom det behandlas ofta med brandhämmande och insektsavvisande medel.

Få hjälp med din isolering

Du som vill få hjälp med att isolera med detta material, du kan vända dig till MB Isolering AB. Detta företag är Sveriges äldsta företag inom lösullsisolering och de har sysslat med detta sedan 1978. De är experter på att veta vad för slags lösullsisolering som passar just din byggnad.